kako sa nemirom

Kako sa nemirom?

Kako sa nemirom ?

Kada nas nesto muči, kada se pojavi taj nemir, taj neizdrž sa kojim ne znamo kako da se nosimo, pa pohitamo ka “alatima “ za njegovo potiskivanje.

Koji su to alati?

Cigarete, alkohol, droga, emocionalno prejedanje, televizija, telefon, socijalne mreze …

Spisak je predug.

Kako da se nosimo sa tim nemirom, neizdržom, grčem u stomaku, u želucu, sa tom anksioznošću koja nas tera na odredjenu radnju, koja u većini slučajeva nije dobra po nas? Postajemo uznemireniji, osećamo krivicu koja samo raste, a slika o nama samima se srozava. Ne treba da maltretiramo sebe time śto ćemo na sve moguće načine pokušati to da potisnemo, što ćemo se oslanjati na momenat volje, izdržljivosti, karakter ! Kada dodje do takvih momenata, treba samo da ostanemo sa tim osećajem, da prođemo kroz njega, da ga razumemo… Treba da pitamo sebe, zašto se tako osećamo, šta je to što nas zapravo muči, šta možemo da uradimo za sebe da bismo se bolje osećali? Dakle, radnja koja će nas umiriti treba da bude prisutna, izvršena. Ali, ovaj put biramo da to bude nešto za našu dobrobit, nešto kreativno zbog čega ćemo se osećati dobro, zahvalno, mirno.

Izadjimo napolje, prošetajmo, uradimo 20 čučnjeva, istegnimo se, popijmo čašu vode, napravimo mali ritual od toga, ali ritual koji će ići u našu korist i posle koga ćemo se osećati dobro, zahvalno i mirno. Ponavljajmo to svaki put kad se taj osećaj javi! Posle nekog vremena taj isti osećaj neizdrža ćemo isceljivati samo jednim čučnjem, samo jednim sklekom. Posle nekog vremena, to će biti samo jedan udah, i jedan izdah.

Na kraju, taj osećaj prestaće da bude problem !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *